TIPOS presunie televízne žrebovania na TV Markíza

06.12.2011 Celý región

BRATISLAVA 6. decembra (WBN/PR) - Televízne žrebovania výherných čísiel pre hry LOTO, JOKER, LOTO 5 z 35, EUROMILIÓNY a KENO 10 si od nového roka budú môcť hráči pozrieť vo vysielaní Televízie Markíza. Presunúť žrebovania na najsledovanejšiu televíznu stanicu sa TIPOS-u podarilo na základe verejnej obchodnej súťaže na výrobu, uchovávanie a distribúciu záznamov o priebehu žrebovaní a výsledkoch prevádzkovaných číselných lotérií.

„TIPOS , národná lotériová spoločnosť, a. s. presunie vysielanie záznamov zo žrebovaní z verejnoprávnej televízie do TV Markíza, ktorá je lídrom na trhu medzi slovenskými televíznymi stanicami. Prechod na najsledovanejšiu televíznu stanicu znamená, že priebeh a výsledky žrebovania lotérií budú opäť dostupné širokému publiku a výrazne väčšiemu počtu obyvateľov Slovenska ako doteraz“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS JUDr. Ing. Miloš Ronec. Od januára bude televízne žrebovanie vysielať nielen TV Markíza, ale i ďalšia komerčná televízna stanica, ktorá patrí do skupiny CME – televízia Doma.

Výrobu, uchovávanie a distribúciu záznamov o priebehu žrebovaní a výsledkoch prevádzkovaných číselných lotérií bude zabezpečovať spoločnosť IX production, s. r. o. Jej ponuka obsahovala možnosť vysielať televízne žrebovania na TV Markíza. „Spoločnosť IX production, s. r. o. vyhrala verejnú obchodnú súťaž, ktorú TIPOS vyhlásil v septembri. Dôvodom na vyhlásenie súťaže bol blížiaci sa termín ukončenia doby platnosti zmluvy s doterajším dodávateľom predmetných služieb,“ informoval Ronec.

TIPOS si sľubuje od zmeny dodávateľa výroby záznamov o priebehu žrebovania a výsledkoch číselných lotérií výrazné zvýšenie atraktívnosti relácie pre televíznych divákov. „Zmena vizuálu televízneho žrebovania už bola potrebná aj vzhľadom na zvýšenie atraktívnosti číselných lotérií. Veríme, že víťaz verejnej obchodnej súťaže využije skúsenosti a know-how spojené s výrobou divácky príťažlivých televíznych relácií. To by malo byť aj zárukou, že zmena bude úspešná,“ skonštatoval generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS.
 

Vyberte región